Пристрасті в МХ3 розпалюються!

Всі шанувальники мотокросу на Україні з нетерпінням чекають на проведення етапу Чемпіонату світу з мотокросу в класі мотоциклів МХ3, який відбудеться 20-21 липня на найкращій українській трасі «Суперкрос», що в Чернівцях. А тим часом чемпіонат триває трасами Європи й боротьба між провідними гонщиками, що претендують на титул чемпіона, схоже, розпалюється всерйоз.

8-9 червня четвертий етап ЧС в МХ3 проходив у словенському місті Орехова Вас і в розподіл місць на подіумі вступила доволі велика кількість гонщиків, що гарантувало словенським глядачам неймовірно захопливе видовище. Перший заїзд був за місцевою зіркою №1 Клеменом Герчаром, а другий заїзд виграв естонський спортсмен Герт Крестінов. Діючий чемпіон світу та нинішній лідер чемпіонату, австрієць Матіас Валькнер, цього разу нічого не зміг їм протиставити в боротьбі за першу позицію, а якщо врахувати, що на подіум сходили ще два чехи — Мартін Міхек та Франтішек Смола — то можна тільки уявити собі, наскільки яскраве сузір'я талановитих мотокросменів зараз зібралося в класі МХ3 — найпотужнішому класі мотоциклів!

Всі ці гонщики входять зараз у групу лідерів заліку чемпіонату: лідирує словенець Клемен Герчар (1 перемога за чотири етапи), на п'ять очок від нього відстає Валькнер з Австрії (3 перемоги), а їм на п'яти наступають Крестінов (2 перемоги) і Міхек (1 перемога). Лідери йдуть досить щільно й тому кожне очко переваги над суперниками оцінюється на вагу золота.

Найближча зустріч цих запеклих конкурентів відбудеться вже найближчими вихідними — 15-16 червня, коли п'ятий етап Чемпіонату світу в класі МХ3 прийматиме італійське місто Маджора, а після цього гонщики відправляться майже на місяць відпочинку.

Враховуючи те, що протягом кількох років кількість претендентів на титул чемпіона в цьому класі була невеликою через перевагу окремих зірок, цей сезон в плані інтриги, напевно, видається найцікавішим серед взагалі усіх класів світової серії мотокросу. І можна тільки уявити собі, наскільки цікавим має бути саме чернівецький етап цих змагань, коли шанси втрутитися до числа топ-гонщиків на екваторі чемпіонату ще не втратили й інші зірки світового мотокросу!

Тож на чернівчан і гостей міста, які, впевнений, обов'язково приїдуть до Чернівців на світовий мотокрос в липні з усіх куточків України, чекатиме видовище екстра-класу! На яке заслуговують усі ті, хто регулярно відвідує змагання на трасі Міжнародного спортивного центру «Суперкрос» — кращої траси України, що єдина в нашій країні протягом багатьох років має ліцензії від міжнародних федерацій на проведення змагань найвищого гатунку.  

Прес-офіс змагань:  

Альберт Комарі  0508164054 

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте